تکنیک اسکمپر
تکنیک اسکمپرSCAMPER
دربحث خلاقیت در کارآفرینی درتکنیک اسکمپردر طول روز ایده های جدید زیادی در ذهن انسان موج می زند که بعضی از آن ها واقعا با ارزش و بعضی بی ارزشند. اما تا زمانی که آن ها را شکار نکنیم نمی توانیم بگوییم کدام ارزشمند است. چرا که فرآیند خلاقیت و نوآوری از تصور شروع می شود و ، تصور تبدیل به ایده می گردد.
کاربرد اصلیتکنیک اسکمپر
کاربرد اصلی این تکنیک اسکمپربر پایه ایدهیابی فردی طراحی شده است که می تواند به نحو بسیار اثر بخشی برای گروه ها نیز مفید باشد.
هدف اصلی این تکنیک ایده پرداز
هدف اصلی اینتکنیک اسکمپرتصور است تا آن را در جهات و ابعاد مختلف و ضروری به حرکت درآورد. این تحریک به وسیله یک سری سوألات تیپ و ایده برانگیز صورت می گیرد که شخص در رابطه با مسئله مورد نظرش، از خود سوأل می کند و در نهایت با افزایش ایده ها، کیفیت ایده ها تضمین و ارتقاء می یابد. واژهSCAMPER از ابتدای حروف واژه های سوأل برانگیز گرفته شده که در دستیابی ایده های نو بسیار موثر است.
آشنایی با واژه SCAMPER درتکنیک اسکمپر
_ حرف S بر گرفته از کلمه Substitutie به معنی جانشین سازی است
_ حرف C بر گرفته از کلمه Combine به معنی ترکیب کردن است.
مثال : اگر در زندگی روزمره به پیرامون خود دقت کنید به ایده برانگیز بودن این سوال پی خواهید برد. کالاهایی چون دستمال کاغذی با رایحه ی دل انگیز، کفش های کودکان که هنگام راه رفتن صدا می دهند، یا چراغی که در پاشنه ی کفش روشن می شود، همه حاصل این سوال است.
_ حرف A بر گرفته از کلمه Adapt به معنی رفاه، سازگاری و تعدیل کردن است.
_ حرف M بر گرفته از کلمه Maginfy/Modify به معنی تغییر/بزرگ سازی است.
_ حرف P بر گرفته از کلمه Put to other purposes/Uses به معنی استفاده در سایر موارد است.
_ حرف E بر گرفته از کلمه Eliminate به معنی حذف کردن است.
_ حرف R بر گرفته از کلمه Reverse/Rearrenge به معنی بازآرایی/معکوس ساختن
در نظر داشته باشیم که در بعضی از کتاب های خلاقیت، حرف ابتدای کلمه ی rearrange برای R آمده است که به معنی چیدمان دوباره و تغییر در ترکیب است .
به یاد داشته باشید که اگر دو روش برای انجام کاری وجود دارد، شما باید بدنبال روش سوم برای انجام آن بگردید!
دیدگاهتان را بنویسید